Swojskie kiełbasy domowe w internetowym sklepie mięsnym
Swojskie kiełbasy domowe stanowią dobre źródło pełnowartościowego białka zwierzęcego. Wszystkie oferowane w sklepie internetowym kiełbasy to wyroby powstają z najlepszych, wysokojakościowych gatunków mięs, są właściwie doprawione i zakonserwowane w sposób naturalny (np. za pomocą soli peklującej). Warto zaznaczyć, że w naszej rodzimej masarni nie stosujemy sztucznych dodatków - w naszych produktach nie znajdą Państwo barwników, wzmacniaczy smaku i konserwantów.
Przyprawy, jakich używamy do wytwarzania kiełbas stanowią nasz sekretny składnik - ich mieszanki są zgodne z oryginalną, domową recepturą, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Ponadto wykorzystywane do ich produkcji mięso pochodzi jedynie z ekologicznych gospodarstw rolnych oraz tych samodzielnie hodowanych w Zagrodzie Szlędaki, a w przypadku wyrobów mięsnych z dziczyzny - z przebadanej i legalnie pozyskanej zwierzyny łownej. Każdy proces produkcji jest przez nas ściśle kontrolowany, a wędzenie odbywa się w sposób tradycyjny, w naszej wiejskiej wędzarni.
Różnorodne gatunki domowej, wiejskiej kiełbasy w Zagrodzie Szlędaki
Asortyment sklepu internetowego Zagrody Szlędaki obfituje w różnorodne gatunki kiełbas produkowanych przez naszą rodzinną masarnię na terenach pozostałych po dawnej Puszczy Sulejowskiej. Wśród dostępnych wariantów smakowych znaleźć można:
- klasyczne wyroby tradycyjne - np. biała kiełbasa wieprzowa lub swojska kiełbasa wieprzowa z szynki,
- kiełbasy suche i dojrzewające - np. chuda kiełbasa z dziczyzny,
- kiełbasy wędzone - np. pieczona, a następnie wędzona naturalnym dymem olchowym kiełbasa z dzika lub jelenia.
Każde pęto kiełbasy pochodzącej z naszej wędzarni produkowane jest w oparciu o tradycyjną, polską recepturę i odpowiednio dobraną kompozycję ziół i naturalnych przypraw. Miłośnicy aromatycznych wędlin z pewnością docenią smak klasycznej kiełbasy wieprzowej z dodatkiem pieprzu i czosnku, wędzonej dymem olchowym kiełbasy z dzika doprawionej jałowcem, chudej kiełbasy z mięsa jelenia czy białej kiełbasy z mięsa wieprzowego.
Dlaczego warto wybrać kiełbasę z Puszczy Sulejowskiej?
Poniżej prezentujemy najlepsze kiełbasy z borów dawnej Puszczy Sulejowskiej. Powodów, by wybrać właśnie je z dostępnej oferty mięsnej Zagrody Szlędaki jest co najmniej kilka. Nasze kiełbasy:
- wytwarzane są z wielu gatunków mięs najwyższej jakości,
- przyprawione są wyłącznie naturalnymi przyprawami i ziołami,
- nie zawierają stabilizatorów, sztucznych dodatków i konserwantów,
- są pełnowartościowym źródłem białka - przykładowo, do uzyskania 100 g białej kiełbasy wieprzowej wykorzystuje się około 137 g mięsa,
- mają liczne zastosowania kulinarne - sprawdzą się jako samodzielne danie, składnik wielu zup (np. żurku) i drugich dań, będą ciekawą propozycją mięs na grilla, a także kiełbas przeznaczonych do spożywania na surowo bądź po upieczeniu w piekarniku.
Swojskie kiełbasy domowe znajdziesz w sklepie: https://szledaki.pl/kategoria/kielbasy/